Džem z jahod a citronové šťávy
30 min.
Ingredience
- 2kilogramyJahody zahradní
- 2kilogramyCukr krupice
- 200mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
843 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
217 g
Vláknina
4 g
Cukr
206 g
Postup přípravy
- 1Z jahod otrháme stopky a dáme do větší mísy. Přelijeme citronovou šťávou a prisypeme cukr. Necháme do druhého dne odležet v lednici. Poté celou směs dáme ho hrnce a přivedeme k varu. Mezitím si dáme vychladit do ledničky talířek. Když se směs začne vařit, prudce jí vaříme 5 minut. Poté vyndáme vychlazený talířek z ledničky a nalijeme na něj trochu směsi. Dáme na 5 minut do ledničky a pak zkusíme, jestli je džem už ztuhlý, pokud ne, vaříme jej další 3 minuty a proces zopakujeme. Nakonec džem nalijeme do sklenic a uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.