Džem z letního ovoce, připravený v domácí pekárně
50 min.
Ingredience
- 125gramůMaliny
- 125gramůRybíz červený
- 150gramůJahody zahradní
- 0,5decilitrCitronová šťáva
- 350gramůCukr želírovací
- 10gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Všechno ovoce dobře omyjeme, necháme okapat.
- 2Z domácí pekárny vyjmeme pečicí nádobu, vložíme do ní okapané ovoce, přilijeme 0,5 dl citronové šťávy, přidáme želírovací cukr a máslo. Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme program "džem" a zapneme. Při cyklu míchání neotvíráme víko - mohli bychom se opařit horkým džemem.
- 3Zavařovací sklenice důkladně umyjeme, vysušíme, položíme na plech a sterilizujeme v troubě při 150 stupních alespoň 20 minut.
- 4Po skončení programu "džem" v domácí pekárně zkontrolujeme hustotu získaného džemu. V případě potřeby přidáme čas programem "pečení".
- 5Nádobu v rukavicích opatrně vyjmeme z přístroje a pomocí kleští odstraníme míchací lopatky. Sklenice naplníme džemem, dobře je uzavřeme a vychladíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 31. 12. 2017
Džem z letního ovoce, připravený v domácí pekárně
Skvělý džem😁