Džem z melounů

65 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1608 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
416 g
Vláknina
4 g
Cukr
397 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Melouny nakrájíme na plátky, zbavíme slupek, vláken a semínek.
  • 2
    Dužinu pokrájíme na kousky o velikosti 2 cm.
  • 3
    Kůru z citronu pokrájíme na malé kousky a přimícháme k melounům.
  • 4
    Cukr zalijeme vodou a svaříme na hustý cukrový sirup.
  • 5
    Přisypeme kousky melounu a citronové kůry, vaříme do zprůsvitnění melounu.
  • 6
    Džem je hotový, když po kápnutí na talířek zachová tvar kuličky.
  • 7
    Hotový džem plníme do vyvařených sklenic a ihned zavřeme víčkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.