Džem z muchovníku se skořicí

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 1kilogramMuchovník
    • 40mililitrůCitronová šťáva
    • 500gramůCukr želírovací
    • 0,5kusSkořice celá
Počet porcí:
30

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
67 kcal
Sacharidy
17 g
Vláknina
359 mg
Cukr
46 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté plody muchovníku necháme okapat, nasypeme do velkého hrnce, přidáme citronovou šťávu, celou skořici a želírovací cukr 2plus1. Všechno promícháme, při míchání plody muchovníku rozmačkáme. Směs přivedeme k varu a 4 minuty vaříme za stálého míchání.
  • 2
    Hrnec odstavíme z ohně, vyjmeme skořicovou kůru a zavařeninu ihned plníme do sklenic se šroubovacími víčky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.