Džem z rybízu a třešní
45 min.
Ingredience
- 1,5litryRybíz červený
- 500gramůTřešně
- 1kilogramCukr krystal
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
5 g
Cukr
74 g
Postup přípravy
- 1Rybíz otrháme, odstraníme stopky, propláchneme a prolisujeme. Dáme do pánve a vaříme do zhoustnutí. Přisypeme cukr a znovu krátce povaříme.
- 2Poté přisypeme omyté, vypeckované třešně a za stálého míchání dál vaříme, až směs zrosolovatí.
- 3Po vychladnutí džem rozdělíme do čistých skleniček, důkladně uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.