Džem z vodního melounu
70 min.
Ingredience
- 500gramůMeloun vodní
- 300gramůCukr krupice
- 1kusCitrony
- 50mililitrůŠťáva jablečná 100%
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
169 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
850 mg
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Meloun vypeckujeme a nakrájíme na malé kousky, chemicky neošetřený nebo důkladně omytý citron rozkrojíme napůl a každou půlku na plátky. Vložíme do nádoby domácí pekárny, přidáme cukr a zalijeme jablečnou šťávou.
- 2Nastavíme program na zavařeniny a necháme pracovat. Po ukončení programu nalijeme džem do sklenic, pevně uzavřeme víčka a otočíme sklenice dnem vzhůru, aby se hermeticky uzavřely.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.