Eskymo řezy

40 min.
Česká republika

Ingredience

  • Krém
    • 750mililitrůMléko polotučné
    • 2kusyPudinkový prášek kokosový
    • 125gramůMáslo čerstvé
    • 3lžíceCukr moučkový
    • 200gramůZakysaná smetana
  • Těsto
    • 12lžicMouka pšeničná hrubá
    • 9lžicCukr krupice
    • 4kusyVejce slepičí
    • 50gramůKakao - prášek
    • 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
240 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse ušleháme vejceu s cukrem a přidáme ostatní suroviny určené na těsto. Vše dobře promícháme.
  • 2
    Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
  • 3
    Příprava krému: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink. Do vychladlého pudinku potom zašleháme máslo, cukr a zakysanou smetanu.
  • 4
    Krém naneseme na upečený korpus a ozdobíme čokoládovou polevou.
  • 5
    Po ztuhutí čokolády krájíme na řezy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 27. 3. 2017
Eskymo řezy
Výborná klasika 😉