Espresso granita
10 min.
Ingredience
- 100gramůCukr krupice
- 300mililitrůKáva Espresso
- 300mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Do mrazáku nastaveného na nízký stupeň dáme mrazuvzdorné misky nebo skleničky.
- 2V kastrůlku na mírném ohni rozpustíme cukr s 300 ml vody, zvýšíme příkon tepla a povaříme 5 minut na sirup.
- 3Sirup vlijeme do mělké mrazuvzdorné misky, vmícháme vanilkovou tresť, vychlazenou kávu a necháme vychladnout.
- 4Potom misku vložíme do mrazáku a obsah každých 30 minut promícháme.
- 5Celkem mrazíme 4 hodiny a necháme v mrazáku až do podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 21. 5. 2016
Espresso granita
Kávovou granitu v létě dělávám, je to fajn osvěžení. Jen nedávám vanilkovou tresť a dávám méně cukru. Ale to už je na chuti každého. Nevím, co znamená v postupu mraznička na nízký stupeň, já ji mám nastavenou na -18°C. Pokud mrznoucí směs promíchaváme a krystaly ledu rozbijeme, tak pak ve stejné podobě už granita zůstane. Takže se může udělat na několik dní dopředu. Velmi doporučuji vyzkoušet.🙂