Estonské smažené sněhové noky

35 min.

Ingredience

    • 2kusyVejce slepičí
    • 220mililitrůVoda pitná
    • 60gramůMouka pšeničná hladká
    • 70gramůSolamyl
    • 2lžíceCukr krupice
    • 3lžíceMarmeláda malinová
    • 200mililitrůSmetana ke šlehání 30%
    • 70gramůMáslo čerstvé
    • 5lžicCukr moučkový
    • 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
440 mg
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, žloutky naředíme 2 lžícemi teplé vody a napěníme je.
  • 2
    Hladkou mouku smícháme se Solamylem, v pánvi na másle lehce osmahneme do světle žluté barvy, zalijeme 200 ml vařící vody s cukrem, rozmícháme, sejmeme z ohně a metlou všleháme žloutky. Do směsi pak opatrně vmícháme sníh z bílků.
  • 3
    Těsto nabíráme lžící jako noky, vkládáme na rozehřátý olej a na velmi mírném ohni je smažíme, až noky ztuhnou a zezlátnou. Osmažené noky necháme na mřížce okapat.
  • 4
    Noky podáváme posypané moučkovým cukrem a zdobíme krémem z ušlehané smetany smíchané se 2 lžícemi moučkového cukru a malinovou zavařeninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.