Estonské smažené sněhové noky
35 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 220mililitrůVoda pitná
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 70gramůSolamyl
- 2lžíceCukr krupice
- 3lžíceMarmeláda malinová
- 200mililitrůSmetana ke šlehání 30%
- 70gramůMáslo čerstvé
- 5lžicCukr moučkový
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
440 mg
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, žloutky naředíme 2 lžícemi teplé vody a napěníme je.
- 2Hladkou mouku smícháme se Solamylem, v pánvi na másle lehce osmahneme do světle žluté barvy, zalijeme 200 ml vařící vody s cukrem, rozmícháme, sejmeme z ohně a metlou všleháme žloutky. Do směsi pak opatrně vmícháme sníh z bílků.
- 3Těsto nabíráme lžící jako noky, vkládáme na rozehřátý olej a na velmi mírném ohni je smažíme, až noky ztuhnou a zezlátnou. Osmažené noky necháme na mřížce okapat.
- 4Noky podáváme posypané moučkovým cukrem a zdobíme krémem z ušlehané smetany smíchané se 2 lžícemi moučkového cukru a malinovou zavařeninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.