Exotické ovoce s banánovou zálivkou

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
2 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
62 g
Cukr
70 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kiwi oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, rozdělíme a naaranžujeme na půlku čtyř dezertních talířků.
  • 2
    Čerstvé fíky omyjeme, osušíme, pokrájíme na třetinky a úhledně naskládáme na druhou půlku talířků.
  • 3
    Omyté nektarinky osušíme, odstraníme pecky, rozkrájíme na třetinky a opět naaranžujeme na talířky. Vypeckované datle krájíme na jemné plátky, poskládáme také na talířky.
  • 4
    V kastrůlku povaříme šťávu z grepů a pomerančovou šťávu do zahoustnutí. Přimícháme med, mícháme na mírném ohni do rozpuštění a ihned stáhneme ze sporáku. Oloupané a na kousky pokrájené banány rozmixujeme, přidáme do vychladlé vařené hmoty. Vše dohromady rozšleháme a necháme ještě v lednici vychladnout.
  • 5
    Těsně před podáváním připravené ovoce na talířcích, přelijeme vychlazeným banánovým krémem. Krém každé porce pokapeme vaječným koňákem, ozdobíme mátou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.