Exotické ovoce s banánovou zálivkou
25 min.
Ingredience
- 4kusyKiwi
- 4kusyFíky čerstvé
- 2kusyNektarinka
- 1,5decilitryŠťáva z růžových grepů
- 6mililitrůPomerančová šťáva
- 1lžíceMed včelí
- 2kusyBanány
- 80mililitrůKoňak vaječný
- 2gramyMáta
- 200gramůDatle
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
2 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
62 g
Cukr
70 g
Postup přípravy
- 1Kiwi oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, rozdělíme a naaranžujeme na půlku čtyř dezertních talířků.
- 2Čerstvé fíky omyjeme, osušíme, pokrájíme na třetinky a úhledně naskládáme na druhou půlku talířků.
- 3Omyté nektarinky osušíme, odstraníme pecky, rozkrájíme na třetinky a opět naaranžujeme na talířky. Vypeckované datle krájíme na jemné plátky, poskládáme také na talířky.
- 4V kastrůlku povaříme šťávu z grepů a pomerančovou šťávu do zahoustnutí. Přimícháme med, mícháme na mírném ohni do rozpuštění a ihned stáhneme ze sporáku. Oloupané a na kousky pokrájené banány rozmixujeme, přidáme do vychladlé vařené hmoty. Vše dohromady rozšleháme a necháme ještě v lednici vychladnout.
- 5Těsně před podáváním připravené ovoce na talířcích, přelijeme vychlazeným banánovým krémem. Krém každé porce pokapeme vaječným koňákem, ozdobíme mátou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.