Falešný marcipán ze sušeného mléka

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 200gramůCukr moučkový
    • 200gramůMléko sušené polotučné
    • 1lžičkaMed včelí
    • 1lžičkaOlej rostlinný
    • 0,25lžičkaTresť mandlová
    • 2lžíceVoda pitná
    • 1lžičkaPotravinářská barva
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
168 kcal
Tuky
1 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
4 mg
Cukr
41 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Moučkový cukr i sušené mléko prosejeme a promícháme. Přilijeme olej, med, pár kapek mandlového aroma a postupně během zpracovávání přiléváme po kapkách vodu.
  • 2
    Dobře propracujeme těsto, které můžeme rozdělit na více dílů a různě obarvit potravinářským barvivem.
  • 3
    Každý díl vytvarujeme do válečku, zabalíme do potravinářské fólie a na chvíli dáme do chladničky. Falešný marcipán před použitím buď vyválíme nebo z něj tvarujeme různé ozdoby či figurky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 29. 10. 2016
Falešný marcipán ze sušeného mléka
Dělala jsem menší ozdůbky, s hmotou se moc dobře pracovalo. Jen jsem při přípravě použila o 2 lžíce více vody, ale to se píše v poznámce. Tento falešný marcipám není až tak moc přeslazený. Za sebe můžu doporučit a dávám palec nahoru.🙂