Falešný marcipán ze sušeného mléka
20 min.
Ingredience
- 200gramůCukr moučkový
- 200gramůMléko sušené polotučné
- 1lžičkaMed včelí
- 1lžičkaOlej rostlinný
- 0,25lžičkaTresť mandlová
- 2lžíceVoda pitná
- 1lžičkaPotravinářská barva
Počet porcí:
5Postup přípravy
- 1Moučkový cukr i sušené mléko prosejeme a promícháme. Přilijeme olej, med, pár kapek mandlového aroma a postupně během zpracovávání přiléváme po kapkách vodu.
- 2Dobře propracujeme těsto, které můžeme rozdělit na více dílů a různě obarvit potravinářským barvivem.
- 3Každý díl vytvarujeme do válečku, zabalíme do potravinářské fólie a na chvíli dáme do chladničky. Falešný marcipán před použitím buď vyválíme nebo z něj tvarujeme různé ozdoby či figurky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 29. 10. 2016
Falešný marcipán ze sušeného mléka
Dělala jsem menší ozdůbky, s hmotou se moc dobře pracovalo. Jen jsem při přípravě použila o 2 lžíce více vody, ale to se píše v poznámce. Tento falešný marcipám není až tak moc přeslazený. Za sebe můžu doporučit a dávám palec nahoru.🙂