Falešný ovar z hříbků
40 min.
Ingredience
- 600gramůHříbky čerstvé
- 120gramůKřen
- 1,5litryVoda pitná
- 30gramůBujón zlatý hovězí
- 80gramůMáslo čerstvé
- 400gramůChléb samožitný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
18 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Pravé hříbky očistíme, omyjeme a větší rozkrojíme. Malé plodnice, pokud jsme si jisti, že nejsou červavé, necháme vcelku. Křen očistíme, omyjeme, jemně nastrouháme a dáme do misky.
- 2V hrnci uvaříme z 1 litru vody hovězí bujon z kostky. Když se vaří přibližně 3-4 minuty, vložíme do něj houby, ztlumíme teplotu a vaříme je přesně 25 minut. Pak je vyjmeme sítem, rozdělíme na talíře, polijeme horkým rozpuštěným máslem.
- 3"Ovarové" hříbky podáváme s křenem a tmavým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.