Falešný perník s karamelem
65 min.
Ingredience
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůOřechy vlašské
- 6kusůCukr kostkový
- 2lžíceMarmeláda rybízová
- 50mililitrůVoda pitná
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 0,5lžičkaSoda jedlá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
1 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Vejce s moučkovým cukrem mícháme do pěny. Přidáme marmeládu, jedlou sodu a mícháme ještě 20 minut dohladka.
- 2Kostkový cukr si na pánvi upražíme na karamel a poté ho zalijeme vodou. Vsypeme mleté ořechy, hladkou mouku, promícháme a přidáme k vymíchanému těstu.
- 3Chlebíčkovou formu vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a vlijeme do ní těsto.
- 4Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 - 40 minut. Po upečení opatrně vyklopíme z formy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.