Fantastická rajčata

20 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
33 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Středně velká tvrdší rajčata rozpůlíme, vydlabeme a naplníme máslem se žloutky. Tuto směs vytvoříme tak, že do rozměklého másla vmícháme natvrdo uvařené žloutky a vidličkou obě přísady rozmělníme tak, že se úplně spojí v jednolitou hmotu. Směsí naplníme půlky rajčat a dáme do lednice vychladit, aby máslo ztuhlo.
  • 2
    Po vyjmutí z lednice každou půlku rajčete rozkrojíme na tři až čtyři srpečky.
  • 3
    Na dezertní talířek upravíme listy ledového salátu a na ně klademe srpečky plněných rajčat špičkami k sobě do tvaru květu, čímž využijeme pěkný vzhled červených rajčat na zeleném podkladu.
  • 4
    Takto upravená rajčata podáváme chlazená, aby máslo neměklo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.