Fazole s rajčaty zapečené s klobásou a sýrem
80 min.
Ingredience
- 300gramůFazole bílé
- 200gramůRajčata
- 200gramůKlobása uzená
- 200gramůSýr Čedar
- 30gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCibule
- 40gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
706 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
38 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
813 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Předem namočené nebo předvařené bílé fazole uvaříme doměkka. Scedíme a necháme okapat. Klobásu nakrájíme na kolečka, rajčata na plátky, oloupanou cibuli nadrobno, čedar nastrouháme najemno. V pánvi rozpálíme trošku oleje, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme klobásu, orestujeme, přiložíme plátky rajčat, přisypeme fazole, přimícháme dvě třetiny strouhaného sýra a odstavíme. Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj směs z pánve, posypeme zbytkem sýra a dáme zapéct. Zapékáme asi 12 až 15 minut.
- 2Pokrm rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.