Fazolky s pikantním mandarinkovým přelivem
20 min.
Ingredience
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 2lžíceHarissa pasta
- 8kusůDatle
- 3kusyMandarinky
- 2lžíceMed včelí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3751 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
2 g
Sacharidy
1014 g
Vláknina
91 g
Cukr
898 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme doměkka fazolky, buď v osolené vodě nebo v páře.
- 2Mezitím v kastrůlku zahřejeme harissu s medem, přidáme vypeckované, na plátky nakrájené datle a přivedeme k varu. Poté odstavíme, vmícháme plátky oloupaných mandarinek a chvíli prohřejeme.
- 3Uvařené fazolky scedíme a podáváme přelité mandarinkovou směsí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.