Fazolový míchaný salát

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 400gramůFazole bílé sterilované
    • 400gramůFazole červené sterilované
    • 1kusCibule červená
    • 175gramůFazolové lusky zelené
    • 1kusPaprika červená
    • 2lžíceOcet Sherry
    • 2lžíceCitronová šťáva
    • 1lžičkaCukr třtinový
    • 1lžičkaChilli omáčka
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
122 kcal
Bílkoviny
7 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy dáme konzervované fazole, přidáme nakrájenou cibuli na plátky a promícháme.
  • 2
    Zelené fazolky pokrájíme na půlky a uvaříme v mírně osolené vodě 8 minut. Poté propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Přidáme je k fazolím s cibulí.
  • 3
    Rozkrojené půlky paprik položíme na plát grilu a necháme péct, až slupky zčernají. Poté necháme vychladnout, zabalíme do plastového sáčku, odstraníme slupku a dužinu nasekáme a přidáme k fazolím.
  • 4
    Ve sklenici se šroubovacím uzávěrem smícháme citronovou šťávu, ocet ze sherry, chilli omáčku a cukr a protřepeme.
  • 5
    Míchaný fazolový salát přelijeme zálivkou a promícháme. Necháme vychladit a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.