Fenyklová vřetena
35 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 5kusůVejce slepičí
- 300gramůCukr moučkový
- 15gramůCitronová kůra
- 5gramůSkořice mletá
- 20gramůFenykl obecný
- 20gramůTuk
- 25gramůMouka pšeničná hrubá
- 30gramůCukr skořicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
9 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
2 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, cukr, strouhanou citronovou kůru, skořici, přidáme vejce a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme ho na tenčí plát, ze kterého nařežeme proužky dlouhé asi 10 cm. Plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a proužky na plech vyskládáme vedle sebe. Posypeme fenyklem, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dozlatova. Plech vyndáme a ještě horké, dokud jsou pružné, proužky těsta navineme šikmo na rukojeť vařečky, čímž vzniknou vřetena. Opatrně sundáme, poklademe na talíř a necháme vychladnout.
- 2Nakonec posypeme skořicovým cukrem a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.