Fenyklová vřetena

35 min.

Ingredience

    • 250gramůMouka pšeničná hladká
    • 5kusůVejce slepičí
    • 300gramůCukr moučkový
    • 15gramůCitronová kůra
    • 5gramůSkořice mletá
    • 20gramůFenykl obecný
    • 20gramůTuk
    • 25gramůMouka pšeničná hrubá
    • 30gramůCukr skořicový
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
9 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
2 g
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, cukr, strouhanou citronovou kůru, skořici, přidáme vejce a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme ho na tenčí plát, ze kterého nařežeme proužky dlouhé asi 10 cm. Plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a proužky na plech vyskládáme vedle sebe. Posypeme fenyklem, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dozlatova. Plech vyndáme a ještě horké, dokud jsou pružné, proužky těsta navineme šikmo na rukojeť vařečky, čímž vzniknou vřetena. Opatrně sundáme, poklademe na talíř a necháme vychladnout.
  • 2
    Nakonec posypeme skořicovým cukrem a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.