Fenyklové cukroví
35 min.
Ingredience
- 10gramůMáslo čerstvé
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1lžičkaFenykl obecný
- 1špetkaCitronová kůra
- 50gramůHrozinky
- 50gramůMandle plátky
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
211 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
1 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Hladkou mouku smícháme s fenyklem a moučkovým cukrem. Přidáme vejce, sádlo, citronovou kůru, rozinky a nasekané plátky mandlí. Vypracujeme těsto a rozdělíme je na dva díly.
- 2Z každého dílu vytvarujeme váleček, položíme na máslem vymazaný plech a upečeme dorůžova.
- 3Upečené válečky nakrájíme ještě za tepla na silnější plátky. Necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.