Fenyklový koláč

70 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
26 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
21 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fenyklové listy přebereme a nakrájíme na kousky. Vložíme do vroucí vody a vaříme na mírném ohni asi 10minut.
  • 2
    Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s 1/2 cukru, poté přimícháme 100g měkkého másla. Za stálého míchání přisypeme postupně mouku. Uvařený fenykl rozmačkáme na kaši a vzniklé pyré vmícháme do směsi.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 210C.
  • 4
    Bílky ušleháme do tuhého sněhu, postupně přidáme zbylý cukr a vmícháme do fenyklové směsi.
  • 5
    Těsto nalijeme do vymazané dortové formy a pečeme asi 35minut. Koláč necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.