Fenyklový koláč
70 min.
Ingredience
- 110gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůMouka polohrubá
- 300gramůFenykl obecný
- 150gramůCukr krupice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
26 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
21 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Fenyklové listy přebereme a nakrájíme na kousky. Vložíme do vroucí vody a vaříme na mírném ohni asi 10minut.
- 2Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s 1/2 cukru, poté přimícháme 100g měkkého másla. Za stálého míchání přisypeme postupně mouku. Uvařený fenykl rozmačkáme na kaši a vzniklé pyré vmícháme do směsi.
- 3Troubu předehřejeme na 210C.
- 4Bílky ušleháme do tuhého sněhu, postupně přidáme zbylý cukr a vmícháme do fenyklové směsi.
- 5Těsto nalijeme do vymazané dortové formy a pečeme asi 35minut. Koláč necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.