Fenyklový salát s řapíkatým celerem
20 min.
Ingredience
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 2kusyCeler řapíkatý
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl mořská
- 0,5lžičkaPepř celý červený
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
75 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
7 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
3 g
Cukr
627 mg
Postup přípravy
- 1Fenykl rozpůlíme a vykrojíme tuhý střed a konce. Mladé lístky ponecháme na ozdobu. Připravený fenykl nakrájíme na velmi tenké plátky.
- 2Z řapíkatého celeru stáhneme tuhá vlákna a celer nakrájíme na tenké proužky.
- 3Zeleninu upravíme na talíře, zakapeme olejem a citronovou šťávou, mírně osolíme a posypeme drceným červeným pepřem. Ozdobíme fenyklovými lístky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.