Fialkové cupcakes
55 min.
Ingredience
- Krém
- 300gramůMáslo čerstvé
- 650gramůCukr moučkový
- Na dochucení a ozdobení
- 120gramůNaše bio - Extra džem malinový
- 1hrstFialky
- Těsto
- 1špetkaSůl mořská
- 250gramůCukr krupice
- 300gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaKypřící prášek do pečiva
- 0,5lžičkaSoda jedlá
- Voňavé bylinkové mléko
- 100mililitrůMléko plnotučné
- 1lžíceFialky
Počet porcí:
24Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
22 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
328 mg
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si voňavé bylinkové mléko: do kastrólku nalijeme 100ml mléka a dáme ho vařit. Omyté fialky vložíme do mléka. Mléko pomalu vaříme asi 1-2 minuty. Poté mléko odstavíme z plotny, kastrólek zakryjeme a necháme ho zcela vychladnout, pak fialkové mléko scedíme.
- 2Troubu předehřejeme na 170°C a připravíme si 2 formy pro 12kusů mufin, do kterých vložíme papírové košíčky.
- 3Připravíme si těsto: do mísy prosijeme hladkou mouku, přimícháme špetku soli, kypřící prášek, jedlou sodu, 40ml fialkové mléko a cukr. Přidáme na kousky pokrájené změklé máslo a čerstvá vejce. Směs šleháme ručním elektrickým šlehačem do doby, až se všechny suroviny spojí, přibližně 1-2 minuty. Vyšlehané těsto by mělo být hladké a nadýchané.
- 4Těstem naplníme košíčky tak, že těsto nabereme polévkovou lžicí a malou lžičkou ho ze lžíce seškrábneme do košíčku. Tak naplníme všechny košíčky do 2/3.
- 5Formu s naplněnými košíčky vložíme do středu předehřáté trouby, pečeme je přibližně 20 minut dozlatova. Dobře upečené těsto je na dotek pružné. Upečené košíčky necháme vychladnout. Z formy je opatrně po několika minutách odložíme na drátěnou podložku nebo na vál a necháme je úplně vychladnout.
- 6Připravíme si krém: 650g moučkového cukru prosijeme do čisté mísy. Do skleničky nalijeme 40ml fialkového mléka.
- 7V druhé míse ručním šlehačem vyšleháme pokrájené změklé máslo do světlé pěny. Za stálého šlehání (3-5 minut) budeme postupně přidávat po lžicích moučkový cukr a po lžicích voňavé mléko. Šleháme do doby, až bude krém hodně nadýchaný. Potom ho dáme do cukrářského sáčku. Vychladlé košíčky dáme na mísu, do středu košíčků si tenkou hůlkou uděláme otvory, naplníme je malinovým džemem, nazdobíme krémem, živými květy fialek a podáváme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.