Fíkové občerstvení
20 min.
Ingredience
- 500gramůFíky čerstvé
- 1lžíceLimetková šťáva
- 3centilitryLikér pomerančový
- 100gramůSalát Rosso
- 1lžíceMeduňka
- 1kusPomeranče
- 100gramůSušené hovězí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
146 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a oloupeme čerstvé fíky, nakrájíme je na dílky a dáme do mísy. Pokapeme je limetkovou šťávou a pomerančovým likérem. Omyjeme meduňku, lístky otrháme, přidáme k fíkům, promícháme a necháme asi 7 minut odležet.
- 2Ze sušeného hovězího masa ostrým širokým nožem nakrájíme velmi tenké plátky, které stočíme do kornoutků. Sladký červený pomeranč omyjeme, osušíme a nakrájíme na dílky. Listy kadeřavého červeného salátu omyjeme a vodu setřepeme.
- 3Na velkou mísu naaranžujeme listy salátu, na ně střídavě poklademe pokrájené fíky s dílky pomeranče, mezi fíky položíme kornoutky sušeného masa, ozdobíme lístky meduňky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.