Fíkový biskupský chlebíček
123 min.
Ingredience
- 110gramůMáslo čerstvé
- 125gramůCukr moučkový
- 3kusyVejce slepičí
- 15gramůHrozinky
- 20gramůFíky čerstvé
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 200mililitrůČaj černý
- 170gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
18 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
1 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Formu na chlebíček vyložíme papírem na pečení potřeným máslem.
- 2Fíky a hrozinky namočíme na 60 minut do horkého čaje. Poté slijeme a smícháme s moukou a kypřícím práškem.
- 3Máslo smícháme s cukrem, postupně všleháme vejce. Obě směsi vmícháme dohromady a nalijeme do formy. Pečeme při 230 °C 8 minut, poté teplotu snížíme na 175 °C a pečeme ještě 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.