Fíkový kompot

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
973 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
242 g
Vláknina
30 g
Cukr
181 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvaříme si černý čaj: na 1 litr vody dáme 4 lžičky černého čaje a necháme vyluhovat minimálně 30 minut.
  • 2
    Výluh čaje scedíme a dáme do hrnce zahřát.
  • 3
    Přidáme do něj plátky chemicky neošetřeného citronu, fíky, hrozinky, sušené švestky a rozkrájené lískové oříšky.
  • 4
    Kompot přivedeme do varu, stáhneme z plotny, až vychladne opět zahřejeme, pomalu přivedeme k varu a po krátkém vaření odstavíme z plotny.
  • 5
    Fíkový kompot podáváme vlahý a podle chuti si ho osladí každý sám.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.