Fíky pečené
25 min.
Ingredience
- 600gramůFíky čerstvé
- 40gramůCukr moučkový
- 60mililitrůVoda pitná
- 120mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
165 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
7 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Fíky na pečení neloupeme. Vyskládáme je na plech, posypeme cukrem, přlijeme několika lžícemi vody a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě asi 15 minut. Cukr při pečení lehce zkaramelizuje a dodá fíkům výbornou chuť. Takto upečené fíky již nijak neupravujeme a podáváme je vychlazené se šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.