Fíky s krémem
20 min.
Ingredience
- 8kusůFíky čerstvé
- 125mililitrůCréme fraiche
- 2lžíceMandle plátky
- 4lžíceVoda z pomerančových květů
- 1lžičkaMed včelí
- 2lžícePomerančová kůra
- 4lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
16 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
6 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Za stálého míchání opražíme mandlové lupínky na suché pánvi. Musejí zhnědnout, ale pozor, aby se nepřipálily. Poté je přesypeme na talíř a odložíme.
- 2Vložíme do misky créme fraiche, vmícháme 4 lžíce vody ochucené pomerančovými květy, med a pomerančovou kůru.
- 3Z fíků odstraníme stopky, ale neloupeme je. Špičkou nahoru je nakrájíme na čtvrtky tak, abychom je nedokrojili až do konce. Rozevřeme je do tvaru květů.
- 4Upravíme na talíře fíky, trochu krému a posypeme praženými mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.