Fíky s krémem

20 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
16 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
6 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Za stálého míchání opražíme mandlové lupínky na suché pánvi. Musejí zhnědnout, ale pozor, aby se nepřipálily. Poté je přesypeme na talíř a odložíme.
  • 2
    Vložíme do misky créme fraiche, vmícháme 4 lžíce vody ochucené pomerančovými květy, med a pomerančovou kůru.
  • 3
    Z fíků odstraníme stopky, ale neloupeme je. Špičkou nahoru je nakrájíme na čtvrtky tak, abychom je nedokrojili až do konce. Rozevřeme je do tvaru květů.
  • 4
    Upravíme na talíře fíky, trochu krému a posypeme praženými mandlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.