Fíky s mandlovo-čokoládovu náplní a mátou

50 min.
Itálie

Ingredience

    • 70gramůMandle loupané
    • 500gramůFíky sušené
    • 150gramůPoleva čokoládová
    • 1špetkaSkořice mletá
    • 1lžíceMáta
    • 50gramůČokoláda hořká
    • 30gramůKandované ovoce
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
8 g
Cukr
58 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve opražíme na pánvi nasucho mandle. Jakmile začnou vonět, vyjmeme je a nasekáme najemno. Čokoládu a kandované ovoce také nadrobno nasekáme a promícháme s mandlemi.
  • 2
    Fíky z jedné strany nařízneme a naplníme připravenou směsí. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládovou polevu, vmícháme do ní skořici. Fíky do polevy ponoříme a necháme uschnout na alobalu. Dozdobíme mátovými lístky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.