Fíky s medem a ricottou

125 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé fíky rozpůlíme, vyskládáme na rošt, vložíme do trouby a při 50°C velmi zvolna pečeme asi 2 hodiny. Fíky částečně zrosolovatí a budou lepkavé. Na krajíčky chleba namažeme ricottu, pokapeme medem a poklademe kousky fíků. Nebo můžeme lepkavé fíky nakrájet nadrobno, smíchat s rozdrobenou ricottou, medem, vymíchat krém a ten potom namazat na chléb nebo topinky.
  • 2
    Podáváme jako velmi chutnou snídani.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.