Fíky s medem a ricottou
125 min.
Ingredience
- 200gramůFíky čerstvé
- 80gramůMed včelí
- 200gramůRicotta
- 160gramůChléb slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé fíky rozpůlíme, vyskládáme na rošt, vložíme do trouby a při 50°C velmi zvolna pečeme asi 2 hodiny. Fíky částečně zrosolovatí a budou lepkavé. Na krajíčky chleba namažeme ricottu, pokapeme medem a poklademe kousky fíků. Nebo můžeme lepkavé fíky nakrájet nadrobno, smíchat s rozdrobenou ricottou, medem, vymíchat krém a ten potom namazat na chléb nebo topinky.
- 2Podáváme jako velmi chutnou snídani.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.