Fíky ve víně a medu
30 min.
Ingredience
- 300gramůFíky sušené
- 150gramůOřechy vlašské
- 250mililitrůVíno červené
- 250mililitrůSherry brandy
- 60mililitrůMed včelí
- 100mililitrůDžus pomerančový
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
924 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
46 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
10 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Fíky namočíme do vína a sherry a necháme do druhého dne odležet.
- 2Druhý den uvedeme celou směs k varu, přidáme pomerančovou šťávu, ořechy a med. Zvolna povaříme 15 minut.
- 3Servírujeme zdobené lžící ušlehané smetany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.