Filety ze slanečků v nálevu
32 min.
Ingredience
- 400gramůFilé ze slanečka
- 3gramyZázvor mletý
- 3gramyNové koření mleté
- 2kusyBobkový list
- 40gramůKřen
- 80gramůCibule
- 50gramůKarotka
- 200mililitrůOcet vinný
- 50mililitrůVoda pitná
- 50gramůCukr krupice
- 200gramůChléb celozrnný žitný
- 500mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
22 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
4 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Filety vložíme do vlažného mléka a necháme pár hodin ležet, aby se zbavily části soli.
- 2Filety omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky. Křen a karotku očistíme a nastrouháme nahrubo.
- 3Vodu smícháme s octem, přivedeme k varu, osladíme, přidáme bobkový list a povaříme 2 minuty. Odstavíme a necháme vychladnout.
- 4Nudličky masa vložíme do kameninové mísy, přisypeme cibuli, karotku, křen, ochutíme mletým novým kořením, zázvorem, zalijeme octovým nálevem a dáme vychladit.
- 5Podáváme s celozrnným pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.