Filo řezy s ořechy a nugátem
110 min.
Ingredience
- medový sirup
- 3,75decilitryVoda pitná
- 550gramůCukr krupice
- 1,5lžičkyCitronová kůra
- 75mililitrůCitronová šťáva
- 90gramůMed včelí
- 2lžíceRůžová voda
- ořechová směs
- 600gramůOřechy vlašské
- 100gramůHrozinky
- 550lžicCukr krupice
- 2lžíceSkořice mletá
- 4lžíceNugát světlý
- 400gramů Těsto filo
- 200gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
10330 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
147 g
Sacharidy
2315 g
Vláknina
14 g
Cukr
2190 g
Postup přípravy
- 1K přípravě řezů budeme potřebovat 10 tenkých plátů Filo těsta.
- 2V míse si smícháme nasekané ořechy s cukrem, malými hrozinkami a skořicí. Máslo si v hrnečku rozpustíme. Dno formy vymažeme máslem, na který položíme plát těsta. Takto budeme postupovat do doby, až na sebe navrstvíme 10 plátů těsta (každý plát potřeme máslem).
- 3Ořechovou směs a oříškový nugát rozdělíme na dvě části. První část navrstvíme na potřený plát těsta, na směs navrstvíme 5 plátů těsta potřených máslem, navrstvíme druhou část ořechové směsi s nugátem a zakryjeme zbývajícími pláty těsta potřených máslem. Pláty těsta na sebe přitiskneme, ostrým širokým nožem nakrájíme řezy na obdélníky a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme 30 minut při 175 °C a dalších 30 minut při teplotě 150 °C.
- 4Připravíme si sirup: v hrnci svaříme 3,75 dl vody s 550 g cukru, přidáme 1,5 lžičky strouhané citronové kůry a prudce vaříme 5 minut. Potom zmírníme teplotu a vaříme dalších 5 minut, přidáme 90 g medu, citronovou šťávu a růžovou vodu. Vše vaříme ještě 2 minuty a pak odstavíme z plotny.
- 5Upečené řezy potřeme medovým růžovým sirupem a každý ozdobíme čokoládovou polevou a vlašským ořechem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.