Flambovaná káva
17 min.
Ingredience
- 1decilitrMartell cognac
- 4kusyCukr kostkový
- 3decilitryVoda pitná
- 100gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůCukr vanilka
- 50gramůČokoláda hořká
- 0,5lžíceKáva mletá
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
25 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Smetanu spolu s vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhou šlehačku, kterou dáme do lednice. Kávu přes filtr spaříme horkou vodou.
- 2Do 2 teplých a suchých kávových šálků položíme po 2 kostkách cukru. Kostky v každém šálku zalijeme s 50 ml koňaku, potom je sirkou zapálíme a necháme přibližně 2 minuty hořet.
- 3Když cukr s koňakem dohoří a v šálcích máme jen modrý plamen, tak jej zalijeme horkou filtrovanou kávou. Kávu ozdobíme tuhou šlehačkou a posypeme jemně nastrouhanou čokoládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.