Flambovaná káva

17 min.
Evropa

Ingredience

    • 1decilitrMartell cognac
    • 4kusyCukr kostkový
    • 3decilitryVoda pitná
    • 100gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 20gramůCukr vanilka
    • 50gramůČokoláda hořká
    • 0,5lžíceKáva mletá
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
25 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smetanu spolu s vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhou šlehačku, kterou dáme do lednice. Kávu přes filtr spaříme horkou vodou.
  • 2
    Do 2 teplých a suchých kávových šálků položíme po 2 kostkách cukru. Kostky v každém šálku zalijeme s 50 ml koňaku, potom je sirkou zapálíme a necháme přibližně 2 minuty hořet.
  • 3
    Když cukr s koňakem dohoří a v šálcích máme jen modrý plamen, tak jej zalijeme horkou filtrovanou kávou. Kávu ozdobíme tuhou šlehačkou a posypeme jemně nastrouhanou čokoládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.