Flambované banány
15 min.
Ingredience
- 45gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceCukr krupice
- 5gramůSkořice mletá
- 4kusyBanány
- 60mililitrůRum
- 300mililitrůZmrzlina vanilková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
18 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
6 g
Cukr
51 g
Postup přípravy
- 1Máslo a cukr vložíme do pánve na smažení a mírně zahříváme, až se máslo a cukr rozpustí. Mícháme, aby se máslo spojilo s cukrem, a pak mícháme ještě dalších 5 minut.
- 2Do karamelové směsi přimícháme skořici a přidáme banány. Smažíme je 3 minuty po každé straně, až jsou horké.
- 3Na pánvi opatrně ohřejeme rum, sejmeme z hořáku a zapálíme. Hořící rum vlijeme na půlky banánů.
- 4Když plameny zhasnou, přendáme banány s horkou omáčkou na talíře. Servírujeme s kopečky vanilkové zmrzliny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.