Flambované palačinky

40 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto na palačinky připravíme smícháním mouky, mléka, vejce a oleje.
  • 2
    Pokud použijeme mražené palačinky, necháme je při pokojové teplotě rozmrazit.
  • 3
    Na omáčku si připravíme 1/2 lžičky nastrouhané pomerančové kůry, 5 lžic šťávy, máslo a cukr. Vše zahříváme, až se suroviny spojí.
  • 4
    Palačinky složíme na čtvrtky, složené vložíme do omáčky, dobře prohřejeme.
  • 5
    V rendlíku ohřejeme likér, odstavíme, zapálíme, hořícím likérem polijeme palačinky. Když plameny zhasnou, podáváme ozdobené plátky pomeranče.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.