Flambované palačinky
40 min.
Ingredience
- 300mililitrůMléko plnotučné
- 1kusPomeranče
- 1kusVejce slepičí
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůMáslo čerstvé
- 30gramůCukr krupice
- 4lžíceLikér pomerančový
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Těsto na palačinky připravíme smícháním mouky, mléka, vejce a oleje.
- 2Pokud použijeme mražené palačinky, necháme je při pokojové teplotě rozmrazit.
- 3Na omáčku si připravíme 1/2 lžičky nastrouhané pomerančové kůry, 5 lžic šťávy, máslo a cukr. Vše zahříváme, až se suroviny spojí.
- 4Palačinky složíme na čtvrtky, složené vložíme do omáčky, dobře prohřejeme.
- 5V rendlíku ohřejeme likér, odstavíme, zapálíme, hořícím likérem polijeme palačinky. Když plameny zhasnou, podáváme ozdobené plátky pomeranče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.