Flambované višně

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 3lžíceCukr krupice
    • 1mililitrTresť mandlová
    • 75mililitrůKoňak Armaňak
    • 350gramůZmrzlina vanilková
    • 400gramůKompot višňový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
1 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Višně scedíme a zachováme 125 ml sirupu. Višně dáme do hrnce se sirupem a cukrem. Mírně ohřejeme a mícháme, až se cukr rozpustí, pak uvedeme do varu. Vaříme asi 5 minut, až se tekutina napůl vyvaří. Vmícháme mandlovou tresť.
  • 2
    Na višně nalijeme polovinu koňaku. Zbytek nalijeme do malého hrnce a mírně zahřejeme. Sejmeme ze sporáku a zapálíme. Hořící koňak nalijeme na višně.
  • 3
    Když plameny uhasnou, nalijeme višně i s omáčkou přes vanilkovou zmrzlinu a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.