Flambované višně
20 min.
Ingredience
- 3lžíceCukr krupice
- 1mililitrTresť mandlová
- 75mililitrůKoňak Armaňak
- 350gramůZmrzlina vanilková
- 400gramůKompot višňový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
1 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Višně scedíme a zachováme 125 ml sirupu. Višně dáme do hrnce se sirupem a cukrem. Mírně ohřejeme a mícháme, až se cukr rozpustí, pak uvedeme do varu. Vaříme asi 5 minut, až se tekutina napůl vyvaří. Vmícháme mandlovou tresť.
- 2Na višně nalijeme polovinu koňaku. Zbytek nalijeme do malého hrnce a mírně zahřejeme. Sejmeme ze sporáku a zapálíme. Hořící koňak nalijeme na višně.
- 3Když plameny uhasnou, nalijeme višně i s omáčkou přes vanilkovou zmrzlinu a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.