Flan de naranja

50 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
15 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
100 mg
Cukr
72 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do rendlíku dáme 80 g cukru a 60 ml vody, zvolna mícháme na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Zvýšíme plamen, aby voda začala mírně vřít, vaříme 10 minut, dokud směs nezíská zlatavou barvu a nezačně slabě vonět po karamelu. Hotovou karamelovou směs ihned rozlijeme do čtyř tukem vymazaných formiček o objemu 125 ml rovnoměrně po dně.
  • 2
    Troubu vyhřejeme na 170°C, formičky s karamelem postavíme na plech s vyššími okraji.
  • 3
    Do rendlíku nalijeme pomerančovou šťávu, zbytek cukru a na mírném ohni pomalu mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu, 2 minuty vaříme, dokud směs nezíská hustotu sirupu. 10 minut necháme chladit.
  • 4
    Žloutky s celým vejcem utřeme, přilijeme sirup a mícháme, dokud se vše nespojí. Směs přelijeme přes sítko, lžící rozdělíme do formiček. Do plechu nalijeme vroucí vodu, která sahá do půlky formiček. Zapékáme 15 minut, poté necháme při pokojové teplotě vychladnout. Vychladlé dáme ještě na 2 hodiny do lednice.
  • 5
    Před podáváním ponoříme formičky do horké vody na cca 10 vteřin, poté vyklopíme na dezertní talířek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.