Florentinky ochucené zázvorem
47 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMed včelí
- 1,3šálkyMandle plátky
- 200gramůČokoláda na vaření
- 150gramůČokoláda bílá
- 0,33šálekMouka polohrubá
- 0,33šálekPomerančová kůra
- 0,5šálekSmetana 12% (konzumní)
- 0,5šálekCukr krupice
- 0,25šálekZázvor mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
41 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Připravíme plech na pečení, který vymažeme tukem, předehřejeme troubu na 180 °C.
- 2V hrnečku na středním plameni rozehřejeme a smícháme máslo, cukr, smetanu a med. Když se vše spojí, necháme za stálého míchání jen krátce povařit.
- 3Přendáme mimo plotnu a do vzniklé směsi přimícháme mandlové plátky, zázvor, mouku, pomerančovou kůru a třetinu nastrouhané čokolády na vaření.
- 4Ze směsi klademe na plech lžící hromádky, jednotlivé hromádky zploštíme na tenké placky.
- 5Placky pečeme 7 minut do zlatohnědé barvy.
- 6Hotové placky přendáme na tác a necháme zcela vystydnout.
- 7Mezitím rozpustíme nad párou bílou i tmavou čokoládu.
- 8Vystydlé florentinky potíráme z vrchu rozpuštěnou čokoládou. Půlku florentinky bílou čokoládou a druhou polovinu tmavou čokoládou, takže vzniknou dvoubarevné florentinky, které po zaschnutí čokolády můžeme servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.