Florentinky ochucené zázvorem

47 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
41 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme plech na pečení, který vymažeme tukem, předehřejeme troubu na 180 °C.
  • 2
    V hrnečku na středním plameni rozehřejeme a smícháme máslo, cukr, smetanu a med. Když se vše spojí, necháme za stálého míchání jen krátce povařit.
  • 3
    Přendáme mimo plotnu a do vzniklé směsi přimícháme mandlové plátky, zázvor, mouku, pomerančovou kůru a třetinu nastrouhané čokolády na vaření.
  • 4
    Ze směsi klademe na plech lžící hromádky, jednotlivé hromádky zploštíme na tenké placky.
  • 5
    Placky pečeme 7 minut do zlatohnědé barvy.
  • 6
    Hotové placky přendáme na tác a necháme zcela vystydnout.
  • 7
    Mezitím rozpustíme nad párou bílou i tmavou čokoládu.
  • 8
    Vystydlé florentinky potíráme z vrchu rozpuštěnou čokoládou. Půlku florentinky bílou čokoládou a druhou polovinu tmavou čokoládou, takže vzniknou dvoubarevné florentinky, které po zaschnutí čokolády můžeme servírovat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.