Florentská pizza
45 min.
Ingredience
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 250gramůMozzarela na pizzu 40%
- 250gramůRajčata
- 200gramůSýr Parmezán
- 2kusyVejce slepičí
- 1baleníTěsto na pizzu
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
22 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Připravíme těsto dle návodu na obalu.
- 2Omyjeme důkladně špenát a necháme okapat. Na pánvi s 2 polévkovými lžícemi vody špenát spaříme. Následně špenát předáme na placky těsta a ozdobíme plátky rajčete. Osolíme špetkou soli.
- 3Nakrájíme mozzarellu na plátky, přidáme ji na pizzu. Do středu opatrně rozklepneme jedno menší vejce.
- 4Pizzu na závěr posypeme trochou parmazánu a opepříme.
- 5V troubě pečeme cca 15 minut na 250 stupňů Celsia.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.