Florentýnky
30 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo
- 60gramůCukr krupice
- 1lžíceMed včelí
- 100gramůKandované ovoce
- 45gramůMandle
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceSmetana ke šlehání
- 175gramůČokoláda na vaření
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1V kastrůlku prohřejeme cukr, máslo a med. Vmícháme všechny ostatní přísady kromě čokolády.
- 2Ze vzniklé hmoty tvarujeme lžičkou malé kopečky v dostatečných rozestupech na plech vyložený pečícím papírem.
- 3Florentýnky pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Po upečení je necháme chvíli na plechu, potom přesuneme na mřížku k vychladnutí.
- 4Ve vodní lázni rozehřejeme nalámanou čokoládu. Čokoládou lehce potřeme plochou stranu florentýnek a po částečném zaschnutí naneseme druhou vrstvu čokolády, na které vidličkou vytvoříme vlnkovitý tvar.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.