Florentýnky

30 min.
Itálie

Ingredience

    • 60gramůMáslo
    • 60gramůCukr krupice
    • 1lžíceMed včelí
    • 100gramůKandované ovoce
    • 45gramůMandle
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 1lžíceSmetana ke šlehání
    • 175gramůČokoláda na vaření
    • 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrůlku prohřejeme cukr, máslo a med. Vmícháme všechny ostatní přísady kromě čokolády.
  • 2
    Ze vzniklé hmoty tvarujeme lžičkou malé kopečky v dostatečných rozestupech na plech vyložený pečícím papírem.
  • 3
    Florentýnky pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Po upečení je necháme chvíli na plechu, potom přesuneme na mřížku k vychladnutí.
  • 4
    Ve vodní lázni rozehřejeme nalámanou čokoládu. Čokoládou lehce potřeme plochou stranu florentýnek a po částečném zaschnutí naneseme druhou vrstvu čokolády, na které vidličkou vytvoříme vlnkovitý tvar.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.