Florentýnky z ovesných vloček a mrkve

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
15 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
8 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi na oleji opražíme ovesné vločky dokřupava.
  • 2
    Po vychladnutí vločky smícháme s vejci, cukrem, hladkou moukou, práškem do pečiva a očištěnou, jemně nastrouhanou mrkví. Vše dobře prohněteme.
  • 3
    Na plech vyložený pečicím papírem tvarujeme z těsta pomocí lžičky malé kopečky. Zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
  • 4
    Florentýnky můžeme podávat teplé i studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.