Fondán v čokoládě

70 min.
Evropa

Ingredience

    • 170gramůFondán
    • 30gramůMáslo čerstvé
    • 0,13lžičkaPotravinářská příchuť
    • 0,13lžičkaPotravinářská barva
    • 340gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
27 g
Sacharidy
63 g
Cukr
27 g
Vápník
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Naneseme temperovanou čokoládu do 24 formiček na bonbony ( prohlubně musí být dostatečně hluboké ), necháme mírně ztuhnout a formičky obrátíme, aby odkapala nadbytečná čokoláda. Necháme zcela ztuhnout. Temperovanou čokoládu používáme proto, že bonbony půjdou z formiček snadno vyklopit a budou krásně lesklé, čehož při použití pouze rozehřáté čokolády nedocílíme.
  • 2
    Hněteme fondán s 30 ti gramy změklého másla pomocí kuchyňského robotu, dokud není měkký a hladký. když se nám zdá příliš tuhý, nebo když máme rádi silnější máslovou příchuť, můžeme přidat dalších 30 gramů másla. Rozdělíme hmotu na tolik dílů, kolik chceme mít příchutí a barev a do každého dílu zapracujeme malé množství příchuti a barviva.
  • 3
    naneseme fondán do formiček s vrstvou čokolády tak, aby nám nahoře zůstal ještě prostor pro přelití náplně čokoládou. Formičky uložíme na dvacet minut do chladničky a necháme máslový fondán ztuhnout.
  • 4
    Přelijeme náplň rozehřátou čokoládou a při pokojové teplotě necháme tuhnout, pak formičky uložíme na deset minut do chladničky. Poté bonbony opatrně vyklopíme z formiček, necháme dojít do pokojové teploty a můžeme servírovat.
  • 5
    Ve vzduchotěsné nádobě uložené v chladničce nám bonbony vydrží až dva týdny, nejlepší chuť a konzistenci ale mají při pokojové teplotě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.