Fondánová potahovací hmota
25 min.
Ingredience
- 50gramůMed včelí
- 5gramůŽelatina bílá plátky
- 30gramůVoda pitná
- 2gramyCukr moučkový
- 0,25lžičkaPotravinářská barva
- Na posypání válu
- 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
100 mg
Cukr
71 g
Postup přípravy
- 1Med ohřejeme v hrnci s vodou, ale nevaříme!
- 2Předem namočenou, změklou želatinu rozpustíme v teplé vodě s medem.
- 3Moučkový cukr prosejeme a vmícháme připravený medový sirup s želatinou. Směs dobře propracujeme.
- 4Hmotu přeneseme na pracovní desku posypanou moučkovým cukrem a hněteme, dokud nebude vláčná a nebude se lepit na ruce.
- 5Pokud hmotu chceme obarvit, odebereme kousek a přidáme potravinářské barvivo. Dobře zapracujeme, aby hmota byla rovnoměrně obarvená.
- 6Fondánovou hmotu zabalíme do potravinářské folie a uskladníme na suchém a chladném místě až do použití.
- 7Používáme k potahování dortů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.