Fondánový krém
14 min.
Ingredience
- 340gramůMléko zahuštěné slazené
- 230gramůCukr krupice
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaTresť vanilková
- 340gramůČokoládové kousky
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
21 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
1 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Do rendlíku si dáme kondenzované mléko a za stálého míchání pomalu zahříváme. Přidáme čokoládové vločky (čočky, nebo nastrouhanou čokoládu) a cukr. Když je čokoláda s cukrem rozpuštěná, přivedeme k varu a hned odstavíme z plotny. Přidáme lžíci másla a vanilkovou příchuť. Mícháme jen do doby, než se máslo rozpustí.
- 2Vychladlou omáčku uzavřeme, dáme do chladničky, kde nám vydrží až 1 měsíc.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.