Fondánový krém

14 min.

Ingredience

    • 340gramůMléko zahuštěné slazené
    • 230gramůCukr krupice
    • 1lžíceMáslo čerstvé
    • 1lžičkaTresť vanilková
    • 340gramůČokoládové kousky
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
21 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
1 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do rendlíku si dáme kondenzované mléko a za stálého míchání pomalu zahříváme. Přidáme čokoládové vločky (čočky, nebo nastrouhanou čokoládu) a cukr. Když je čokoláda s cukrem rozpuštěná, přivedeme k varu a hned odstavíme z plotny. Přidáme lžíci másla a vanilkovou příchuť. Mícháme jen do doby, než se máslo rozpustí.
  • 2
    Vychladlou omáčku uzavřeme, dáme do chladničky, kde nám vydrží až 1 měsíc.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.