Francouzské čokoládové lanýže

20 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
19 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
498 mg
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nalámanou čokoládu s mlékem zvolna rozpustíme v horké vodní lázni. Vmícháme máslo a když se s čokoládou spojí, přidáme jeden po druhém žloutky. Nakonec vmícháme smetanu a cukr. Směs po vychladnutí uložíme ještě na 2 hodiny do chladničky.
  • 2
    Z připravené hmoty tvarujeme kuličky a obalujeme je v kakau.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
trribulus
út 4. 3. 2014
Vynikající! Originál lanýže to sice nejsou, ale opravdu jsou moc dobré! Doporučuju vyzkoušet!
Pavlína94
so 12. 4. 2014
Tyto lanýže už jsem dělala 3X a myslím že nikdy u nás doma neomrzí. Doporučuji !!!