Francouzské čokoládové lanýže
20 min.
Ingredience
- 300gramůČokoláda hořká
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 125gramůCukr moučkový
- 1lžíceMléko plnotučné
- 4centilitrySmetana ke šlehání
- 3lžíceKakao - prášek
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
19 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
498 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Nalámanou čokoládu s mlékem zvolna rozpustíme v horké vodní lázni. Vmícháme máslo a když se s čokoládou spojí, přidáme jeden po druhém žloutky. Nakonec vmícháme smetanu a cukr. Směs po vychladnutí uložíme ještě na 2 hodiny do chladničky.
- 2Z připravené hmoty tvarujeme kuličky a obalujeme je v kakau.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
trribulus
út 4. 3. 2014
Vynikající! Originál lanýže to sice nejsou, ale opravdu jsou moc dobré! Doporučuju vyzkoušet!
Pavlína94
so 12. 4. 2014
Tyto lanýže už jsem dělala 3X a myslím že nikdy u nás doma neomrzí. Doporučuji !!!