Francouzské jablkové koláče

35 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
25 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
4 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lístkové těsto necháme rozmrazit, polovinu těsta rozválíme na plát široký 36 cm. Podle dezertního talířku vykrojíme čtyři kruhy.
  • 2
    Jablka oloupeme, vyjmeme jádřince a nakrájíme je na velmi tenké plátky. Kruhy z těsta přendáme na plech, každý posypeme lžící drcených sucharů a ozdobíme 1/4 plátků jablek. Potřeme rozpuštěným máslem a pečeme 15 minut v předehřáté troubě na 220°C. Ještě teplé koláče potřeme rozpuštěnou zavařeninou a posypeme moučkovým cukrem. Z další várky těsta vytvoříme ještě čtyři koláče.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.