Francouzské jablkové koláče
35 min.
Ingredience
- 1lžíceCukr moučkový
- 3kusySuchar dietní
- 45gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceMarmeláda pomerančová
- 450gramůListové těsto
- 4kusyJablka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
25 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
4 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Lístkové těsto necháme rozmrazit, polovinu těsta rozválíme na plát široký 36 cm. Podle dezertního talířku vykrojíme čtyři kruhy.
- 2Jablka oloupeme, vyjmeme jádřince a nakrájíme je na velmi tenké plátky. Kruhy z těsta přendáme na plech, každý posypeme lžící drcených sucharů a ozdobíme 1/4 plátků jablek. Potřeme rozpuštěným máslem a pečeme 15 minut v předehřáté troubě na 220°C. Ještě teplé koláče potřeme rozpuštěnou zavařeninou a posypeme moučkovým cukrem. Z další várky těsta vytvoříme ještě čtyři koláče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.