Francouzské makronky
45 min.
Ingredience
- 250gramůCukr moučka
- 75mililitrůVoda pitná
- 200gramůVaječný bílek slepičí
- 250gramůMandle mleté
- 225gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 3kusyPotravinářská barva
- Krém
- 200gramůMáslo
- 2lžíceCukr moučkový
- 2lžíceKokos - mletý (Kopra)
- 2lžíceMarmeláda pomerančová
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
27 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
4 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Prosáté mleté mandle smícháme s prosátým moučkovým cukrem. Do směsi vlijeme polovinu bílků a vše vymícháme na kaši.
- 2Zbylé bílky ušleháme se špetkou soli a s trochou krupicového cukru na pevný sníh.
- 3Vodu vlijeme do kastrůlku, přisypeme krupicový cukr a vaříme cukrový rozvar tak dlouho, až bude tzv. na nit. Ještě horký rozvar přiléváme za stálého šlehání do sněhu, který má mít krémovou konzistenci a má držet na metlách.
- 4Ušlehaný sníh vmícháme do připravené kaše, nejdříve zvolna a potom promícháváme důkladně, tzv. makronkujeme.
- 5Hotové těsto rozdělíme na 3 díly a každý obarvíme jiným barvivem.
- 6Těsto pomocí cukrářského sáčku nanášíme v kopečcích na silikonovou formu. Na formě necháme makronky před pečením 25-45 minut zaschnout.
- 7Cukroví pečeme v troubě vyhřáté na 130 stupňů Celsia 12-15 minut podle velikosti.
- 8Příprava krému: Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem. Krém rozdělíme na 2 díly a do jednoho vmícháme kokos. Oba díly těsta obarvíme potravinářským barvivem.
- 9Vychladlé makronky slepujeme po dvou připraveným krémem nebo marmeládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.