Francouzské makronky

45 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
27 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
4 g
Cukr
45 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Prosáté mleté mandle smícháme s prosátým moučkovým cukrem. Do směsi vlijeme polovinu bílků a vše vymícháme na kaši.
  • 2
    Zbylé bílky ušleháme se špetkou soli a s trochou krupicového cukru na pevný sníh.
  • 3
    Vodu vlijeme do kastrůlku, přisypeme krupicový cukr a vaříme cukrový rozvar tak dlouho, až bude tzv. na nit. Ještě horký rozvar přiléváme za stálého šlehání do sněhu, který má mít krémovou konzistenci a má držet na metlách.
  • 4
    Ušlehaný sníh vmícháme do připravené kaše, nejdříve zvolna a potom promícháváme důkladně, tzv. makronkujeme.
  • 5
    Hotové těsto rozdělíme na 3 díly a každý obarvíme jiným barvivem.
  • 6
    Těsto pomocí cukrářského sáčku nanášíme v kopečcích na silikonovou formu. Na formě necháme makronky před pečením 25-45 minut zaschnout.
  • 7
    Cukroví pečeme v troubě vyhřáté na 130 stupňů Celsia 12-15 minut podle velikosti.
  • 8
    Příprava krému: Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem. Krém rozdělíme na 2 díly a do jednoho vmícháme kokos. Oba díly těsta obarvíme potravinářským barvivem.
  • 9
    Vychladlé makronky slepujeme po dvou připraveným krémem nebo marmeládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.