Francouzské máslo na zahuštění omáček
10 min.
Ingredience
- 200gramůMáslo čerstvé
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
42 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Vápník
10 g
Postup přípravy
- 1V misce si utřeme 200 g másla, přidáme k němu hladkou mouku a důkladně směs prohněteme dohladka. Utvoříme váleček, který zabalíme do potravinářské fólie a dáme do chladničky.
- 2Podle potřeby si z takto upraveného másla odkrojíme potřebné množství, které vmícháváme do vypečené šťávy. Tímto způsobem si připravíme dokonale sametovou omáčkou (např. k pečenému masu).
- 3Připravený polotovar z másla se nazývá "francouzské máslo".
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.