Francouzské máslo na zahuštění omáček

10 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
42 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Vápník
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce si utřeme 200 g másla, přidáme k němu hladkou mouku a důkladně směs prohněteme dohladka. Utvoříme váleček, který zabalíme do potravinářské fólie a dáme do chladničky.
  • 2
    Podle potřeby si z takto upraveného másla odkrojíme potřebné množství, které vmícháváme do vypečené šťávy. Tímto způsobem si připravíme dokonale sametovou omáčkou (např. k pečenému masu).
  • 3
    Připravený polotovar z másla se nazývá "francouzské máslo".

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.