Francouzské vaječné tousty
38 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 1kusBageta
- 4lžíceMed včelí
- 1kusSirup javorový
- 100mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 0,5lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
92 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
3 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
392 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Bagetu nakrájíme šikmo na 2,5 cm silné plátky. Rozložíme je vedle sebe na plech.
- 2V míse smícháme vejce, smetanu, med, strouhaný muškátový oříšek a vanilkovou esenci. Směsí zalijeme chlebíčky a necháme je 15 minut nasáknout, jednou obrátíme.
- 3Plech vyložíme papírem na pečení, chlebíčky na něj rozložíme a pečeme v předehřáté troubě na 260°C z každé strany 8-10 minut. Javorový sirup zahřejeme a podáváme společně s hotovými tousty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.