Francouzské vanilkové pavézky s jahodovou omáčkou
20 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaCukr vanilka
- 8krajícůVeka
- 150gramůJahody zahradní
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 8lžicCukr moučkový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 1decilitrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
753 mg
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Jahody přebereme, omyjeme studenou vodou a okapané rozšleháme se 4 lžícemi moučkového cukru a lžičkou citronové šťávy. Omáčku dáme vychladit.
- 2V míse rozšleháme vajíčka s mlékem a vanilkovým cukrem a na 5 minut do nich vložíme plátky veky, rozkrojené do trojúhelníku.
- 3V pánvi rozehřejeme olej a máslo, nasáklý chléb v něm opečeme z obou stran do zlatohnědé barvy, pak ho teplý obalíme ve zbylém moučkovém cukru a podáváme s vychlazenou jahodovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.