Francouzské vanilkové pavézky s jahodovou omáčkou

20 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
753 mg
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jahody přebereme, omyjeme studenou vodou a okapané rozšleháme se 4 lžícemi moučkového cukru a lžičkou citronové šťávy. Omáčku dáme vychladit.
  • 2
    V míse rozšleháme vajíčka s mlékem a vanilkovým cukrem a na 5 minut do nich vložíme plátky veky, rozkrojené do trojúhelníku.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej a máslo, nasáklý chléb v něm opečeme z obou stran do zlatohnědé barvy, pak ho teplý obalíme ve zbylém moučkovém cukru a podáváme s vychlazenou jahodovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.